Wie ben ik?

Ik ben Anne Weijers en jouw docent voor alle cursussen en trips die Art Trip aanbiedt.
Wat ik gedaan heb? Nadat ik in Nijmegen mijn studie kunstgeschiedenis had afgerond (klik hier voor meer informatie over mijn master scriptie) en diverse stages had gelopen in Amsterdam, was het voor mij duidelijk dat ik mij wilde focussen op kunsteducatie. Ik besloot de universitaire docentenopleiding te doen. Ook deze master heb ik met veel plezier succesvol afgerond. Omdat je nooit uitgeleerd bent en ik mij graag blijf ontwikkelen, volg ik nog steeds diverse aanvullende cursussen, waaronder de cursus Visual Thinking Strategies (VTS).

Opdrachtgevers

Emerson College European Centre

Sinds 2014 werk ik hier ieder jaar twee semesters als docent kunstgeschiedenis en als gids tijdens Europese excursies. De studenten komen uit de Verenigde Staten en zijn tussen de 19 en 25 jaar. Ik ben met Emerson College op excursie geweest naar Amsterdam, Wenen, Rome en Milaan en heb rondleidingen gegeven in onder andere:

  • Rijksmuseum (NL)
  • Stedelijk Museum (NL)
  • Kunsthistorisches Museum (AT)
  • Palazzo Barberini (IT)
  • Vaticaanse Musea (IT)
  • Le Triennale di Milano (IT)

Daarnaast ben ik betrokken bij de Summer Course Film into Art, waarbij filmstudenten een kunsthistorische documentaire maken. Hiervoor verzorg ik de lessen moderne en hedendaagse kunst.

Hogeschool Utrecht

Sinds september 2018 geef ik ieder najaar de minor Creative storytelling. Ik geef invulling aan het onderdeel beeldende kunst. Ik ontwerp lesprogramma’s, opdrachten en geef natuurlijk de lessen. De studenten zijn tussen de 20 en 27 jaar.

 

Rondleider Noord Brabants Museum

Sinds maart 2019 geef ik rondleidingen door Het Noord Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Ik leid diverse groepen door de hoogtepunten van het Museum en de diverse tentoonstellingen. Voor meer informatie over het museum, klik hier

Rondleider STP Festival 2019

Het STRP festival vind dit jaar plaats in de eerste week van april. Tijdens het festival begeleid ik diverse groepen door de Expo’s. Meer informatie over het festival vind je hier.

Museumdocent Design Museum Den Bosch

Sinds mei 2019 werk ik als museum docent in het Design Museum in Den Bosch. Hier doe ik zogenaamde diverse design workouts met scholen, maar ook verzorg ik rondleidingen door de diverse tentoonstellingen. Voor meer informatie over het museum, klik hier.

Diverse Lezingen

Ik ben lid van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici en CRKBO geregistreerd docent.

Heb je nog vragen? Mail mij gerust.

7 + 13 =

Contact

Mail: mail@art-trip.nl
Mobiel: 06 10 13 89 67

Social Media

Volg mij ook op Social media!

Pin It on Pinterest

Share This