Wie ben ik?

 Ik ben Anne Weijers en jouw docent voor alle cursussen en trips die Art Trip aanbiedt.
Wat ik gedaan heb? Nadat ik in Nijmegen mijn studie kunstgeschiedenis had afgerond (klik hier voor meer informatie over mijn master scriptie) en diverse stages had gelopen in Amsterdam, ben ik mij gaan richten op kunsteducatie. Ik besloot de universitaire docentenopleiding tot eerstegraads docent kunstgeschiedenis te doen.  Ik blijf mij graag ontwikkelen, zowel op het gebied van kunstgeschiedenis als educatie. Zo heb ik de cursus Visual Thinking Strategies (VTS) gedaan en verdiep ik mij in het integreren van diversiteit en inclusiviteit in mijn les(materiaal).

Opdrachtgevers

Emerson College European Centre

Sinds 2014 verzorg ik verschillende cursussen en lessen bij de Nederlandse vestiging van Emerson college (homecampus Boston, VS).

De cursussen die ik geef zijn onder andere:
– kunstgeschiedenis (oude en moderne kunst)
– Summer course ‘Arts into Film’ (Moderne en hedendaagse kunst)

Daarnaast coördineer ik het ‘European history, culture and arts’ programma. Ik ga eveneens mee op Europese excursies, waar ik diverse rondleidingen op locatie voorbereid en uitvoer. De studenten komen uit de Verenigde Staten (homecampus is in Boston) en zijn tussen de 19 en 25 jaar.

 

Hogeschool Utrecht

Sinds september 2018 geef ik ieder semester de minor Creative storytelling. Ik geef invulling aan het onderdeel beeldende kunst en  ontwerp lesprogramma’s, opdrachten en geef natuurlijk de lessen. Daarnaast begeleid ik de studenten met diverse (immersive) storytelling projecten. De studenten zijn tussen de 20 en 27 jaar.

 

Rondleider Noord Brabants Museum

Sinds maart 2019 geef ik rondleidingen door Het Noord Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Ik leid diverse groepen door de hoogtepunten van het Museum en de diverse tentoonstellingen. Voor meer informatie over het museum, klik hier

Rondleider STP Festival 2019

Het STRP festival vind elk jaar plaats in april. Tijdens het festival begeleid ik diverse groepen door de Expo’s. Meer informatie over het festival vind je hier.

Museumdocent Design Museum Den Bosch

Sinds mei 2019 werk ik als museum docent in het Design Museum in Den Bosch. Hier doe ik Design workouts met scholen, maar ook verzorg ik rondleidingen door de diverse tentoonstellingen. Voor meer informatie over het museum, klik hier.

Diverse Lezingen

Ik ben lid van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici en CRKBO geregistreerd docent.

Heb je nog vragen? Mail mij gerust.

14 + 15 =

Contact

Mail: mail@art-trip.nl
Mobiel: 06 10 13 89 67

Social Media

Volg mij ook op Social media!

Pin It on Pinterest

Share This