Overzicht trips

BASE trip – Stedelijk Museum

Op een laagdrempelige manier kennis maken met moderne en hedendaagse kunst? Schrijf je dan in voor de rondleiding door de vaste collectie van het stedelijk Museum, STEDELIJK BASE. We gaan met een klein gezelschap door de hoogtepunten van de collectie, van 1880 tot nu. Met werk van Gogh, Mondriaan, Malevich, Yves Klein, Barnett Newmann, Jeff Koons en Damien Hirst. 

Hoe lang duurt het?

standaard is 60 minuten, korter of langer op verzoek uiteraard mogelijk.

 

 Trip van Gogh

Dit werk, Amandelbloesem (1890) van van Gogh, vind je afgedrukt op van alles; portemonees, paraplu’s, bekers, pennen. Nog bekender zijn uiteraard de zonnebloemen. Maar wat maakt deze werken zo iconisch? En waarom was van Gogh zo revolutionair? Was hij werkelijk de geniale kunstenaar en wat is dat verhaal met dat afgesneden het oor eigenlijk?

Ik leid je graag door het van Gogh museum en neem je mee door het leven van deze bijzondere kunstenaar. Wat was zijn inspiratie? Welke invloeden zien we terug in de ontwikkeling van zijn eigen stijl? En bekijken we het werk Amandelbloesem wel vanuit het juiste perspectief als het aan de muur hangt?

Hoe lang duurt het?

standaard is 60 minuten, korter of langer op verzoek uiteraard mogelijk.

Trip Rijksmuseum

Ga mee op reis door de zeventiende eeuw in Nederland. Door middel van kunstwerken in het Rijksmuseum gaan we door de Gouden Eeuw heen. Wat zegt het portret van Willem van Oranje over onze vader des vaderlands? Wat was de invloed van de Italiaanse kunstenaar Caravaggio op Rembrandt? En is dit gezellig ogende familiegezelschap van Jan Steen wel zo onschuldig als het eruit ziet?

Hoe lang duurt het?

standaard is 60 minuten, korter of langer op verzoek uiteraard mogelijk.

Heb je nog vragen? Mail mij gerust.

8 + 6 =

Contact

Mail: mail@art-trip.nl
Mobiel: 06 10 13 89 67

Social Media

Volg mij ook op Social media!

Pin It on Pinterest

Share This